Close

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    South Africa
    Posts
    23
    Rep Points
    41.0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Reputation: Yes | No

    Strange Issue on my C63

    Hi guys!

    Been having an issue with my car recently.I suspect its ignition related but its been behaving weirdly so would just like to know what you guys make of it.

    As you'll see in the video,it seems to do this quite often.Everything just goes dead.I try turning the key and no ignition lights come on.I usually have to open a door to get the car to 'wake up' again as you'll see in the video.In this case even when the ignition lights came back,car refused to swing.It did eventually.



    Car has also stalled on me once at a set of traffic lights in addition to locking me out.Only when I manually open a door,does it wake up again Click here to enlarge Any thoughts guys.Oh and it does this with both sets of keys..

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Is this car tuned at all? That's freaking weird man.

    Have you tried the dealer yet?

    @Weistec

  3. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    South Africa
    Posts
    23
    Rep Points
    41.0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Sticky Click here to enlarge
    Is this car tuned at all? That's freaking weird man.

    Have you tried the dealer yet?

    @Weistec
    Yes car is tuned.Software,full exhaust,air filter for now.Merc tends to be full of crap down here so I'm dreading having to remove my tune and headers and then refit afterwards.It's so time consuming but I guess has to be done.Plus lambda sensors are gone as well so...

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    1,322
    Rep Points
    1,955.5
    Mentioned
    37 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by zhs335 Click here to enlarge
    Hi guys!

    Been having an issue with my car recently.I suspect its ignition related but its been behaving weirdly so would just like to know what you guys make of it.

    As you'll see in the video,it seems to do this quite often.Everything just goes dead.I try turning the key and no ignition lights come on.I usually have to open a door to get the car to 'wake up' again as you'll see in the video.In this case even when the ignition lights came back,car refused to swing.It did eventually.

    http://youtu.be/GV1AAYYHrBE

    Car has also stalled on me once at a set of traffic lights in addition to locking me out.Only when I manually open a door,does it wake up again Click here to enlarge Any thoughts guys.Oh and it does this with both sets of keys..

    Wow. Couple of questions.
    Have you shagged in the car?

    Jack the car up and check that the earth is connected properly that is in the front of the gearbox. Check the other earth connections. There may be a relation to you banging the door closed and it making contact.
    Is the temperature really 47.5 degrees C?

    If you do not come right give me a pm with your number assuming you in Gauteng and I can point you to the right person to have it sorted chop chop.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    1,322
    Rep Points
    1,955.5
    Mentioned
    37 Post(s)
    Rep Power
    0


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by zhs335 Click here to enlarge
    Plus lambda sensors are gone as well so...
    Usually cause the exhaust shops over-tighten them.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    South Africa
    Posts
    23
    Rep Points
    41.0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0



    1 out of 1 members liked this post. Reputation: Yes | No
    George,helpful as ever! Thanks a million,will drop you a pm shortly and yes,I am in Gauteng.

    As for the shagging question, Click here to enlarge !

    Yes I suspected a couple of things but like I said I couldn't be certain so I'm glad you confirmed my suspicions.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,669
    Rep Points
    31,505.9
    Mentioned
    2062 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    @George Smooth thanks for helping him out.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •